Bulaşıkçı

Bulaşıkçı

Bulaşıkçı

Bir işletmede en önemli konu hijyendir. Yemeklerin hijyenik bir ortamda pişirilmesi ve hazırlanması hem müşterilerin hem de çalışan personelin sağlığı için çok önemlidir. Hiç kimse evinde pis bir mutfakta yemek hazırlamaz ve iyi temizlenmemiş bir tabakta yemek yemez. Bu nedenle işletmelerinde aynı titizliği göstermeleri gerekmektedir. Çalışanlarına ve müşterilerine önem gösteren işletme sahipleri temizlik kurallarına uygun şekilde bulaşıkların yıkanmasını ister. Peki, işletmenizde çalıştıracağınız bir bulaşıkçının görevleri nelerdir? Nelere dikkat etmesi gerekmektedir? Gelin inceleyelim.

    •    Bir bulaşıkçı çalıştığı mutfağı ya da bulaşıkhaneyi daima temiz ve düzenli tutar.
    •    İyi bir bulaşıkçı mutfağın temizliği kadar kendi temizliğine de önem gösterir.
    •    Bir bulaşıkçının en temel görevi mutfağı ve bulaşıkları hijyen kurallarına uygun bir biçimde yıkamak ve
          bakımlarını yapmaktır.
    •    Çalışmaya başlamadan önce ve sonra mutfağın toplanmasını ve temizlenmesini sağlar.
    •    Yemek artıklarının ve çöplerin düzenli bir şekilde boşaltılmasını sağlar.
    •    Boş zamanlarında aşçılara yardımcı olur.
    •    Kendine verilen tüm görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirir.
    •    Mutfakta eksik olan tabak, çatal, bıçak gibi malzemelerin listesini hazırlar ve yetkili kişiye teslim eder.
    •    Mutfak tezgahı, dolap ve dolabı gibi yerlerin düzenli olarak temizlenmesini sağlar.
    •    Eğer gerekirse depodaki malzemelerin takibini de bulaşıkçı yapar.

Eğer sizin de düzenli ve tertipli bir bulaşıkçıya ihtiyacınız varsa Kuzey  İnsan Kaynakları ile iletişime geçebilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu sayfadaki bilgiler size yardımcı oldu mu?