Aşçı

Aşçı

Aşçı

Aşçı,
günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde
ve  bütçeyle ,bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun
olarak servise hazır hale getiren kişidir. Aşçı’nın belli başlı
görevleri; yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin eksik
olup olmadığını ve günlük, taze olup olmadığını kontrol eder. Yapılacak
yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanması gerektiğini
yardımcılarına açıklar. Malzemeyi tarife uygun olarak mutfak
ekipmanlarına yerleştirir. Yemeği cinsine göre  pişirmek üzere fırına,
ocağa yerleştirir. Mutfaktaki yemek listesinde olan yemekleri hazırlar
ve gerekirse süsler. Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek
servise hazırlar.


Bu sayfadaki bilgiler size yardımcı oldu mu?